Reteta de dulceață de trandafiri

Rosa centifolia

Reteta traditionala de dulceata de trandafiri din soiul Rosa Centifolia.

Ingrediente:

  • 1 kg de petale de trandafir
  • 2 kg de zahar
  • 2,4 l de apa
  • 5 g de sare de lamaie
  • sucul din 2 lamai

Preparare:

  1. Se aleg petalele de partea verde, care se inlatura.
  2. Apoi se framanta cu sare de lamaie pana incep sa lase suc.
  3. Se face sirop de zahar din apa si zahar la care se adauga si sucul de lamaie.
  4. Cand siropul este legat se agauga petalele.
  5. Se amesteteca periodic timp de maxim zece minute si apoi dulceata este gata si se pune in borcane.

Se obtin 10 borcane de 270 de ml.

Dulceata este foarte parfumata si densa datorita continutului ridicat de petale.

Distribuie rețeta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ai încercat această rețetă? Spune-ne părerea ta mai jos

Rețete scrise recent

Urmărește-ne